GPS Praćenje vozila i optimizacija voznog parka

NTS sistem za gps praćenje vozila je idealno rešenje za sve brige oko upravljanja voznim parkom. Sistem pokazuje u relnom vremenu sve relevantne informacije o lokaciji vozila, ponašanju vozača i produktivnosti celokupne flote.

Mnogi benefiti NTS sistema su već dobro poznati: manja potrošnja goriva, povećanje odgovornosti vozača, „eko vožnja“, bolja amortizacija vozila i na kraju sveobuhvatno korišćenje flote na najekonomičniji način.

Koji su uzroci zastoja i koliki su troškovi?

U situaciji kada vozila nisu u sobraćaju za vreme „radnog vremena“ može se reći da imamo zastoj voznog parka. Najčešći uzroci su redovne kao i vanredne neplanirane servisne intervancije/ održavanja. Procena gubitka produktivnosti za svako vozilo koje nije u saobraćaju je oko 500eur po danu, zavisno od polja delatnosti.

Benefiti sistema za praćenje vozila

Pored osnovnih podataka o kretanju i lokaciji, sistem služi i za evidenciju redovnih servisnih održavanja svakog vozila u floti. Pravilno planiranje može optimizovati upotrebno vreme vozila i postići najviši nivo produktivnosti. Uvidom u istoriju popravki mogu se izbeći neželjeni i neplanirani slučajevi, a najnovija istraživanja pokazuju da troškovi mogu biti smanjeni čak i za 25%.

Ukoliko prepoznajete potrebu za ovakvim sistemom, kontaktirajte nas već danas i zakažite DEMO prezentaciju u vašim ili našim prostorijama kompanije.